Acné behandeling

Acné behandeling


WAT IS ACNÉ EN HOE ONTSTAAT HET?

Acné is een veelvoorkomend en vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen van acné en de heftigheid van acne varieert per persoon: de een heeft slechts een paar onopvallende pukkeltjes, terwijl de ander een uitgebreide aandoening heeft waarbij er puistjes ontstaan op de neus, het voorhoofd en de wangen. Deze pukkels en puistjes kunnen ook op de rug, schouders, hals en nek voorkomen. Tevens kunnen er pustels en infiltraten in de huid ontstaan die vrij pijnlijk en groot kunnen zijn.

PROPIONI BACTERIE

De bacterie propioni is voor 90% verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. Deze bacterie kan zich alleen maar vermeerderen in een zuurstofvrije omgeving. Talg houdt dode huidcellen vast en deze sluiten de haarfollikel af waardoor de talg er niet uit kan. Door de verstopping die ontstaat kan er geen zuurstof in de follikel komen waardoor de propioni bacterie zich goed kan ontwikkelen. Een andere oorzaak van acne kan ontstaan wanneer het hormoongehalte uit balans is. Hierdoor kan de talgproductie dusdanig toenemen dat er een vette huid ontstaat. Deze vette huid zorgt ook weer snel voor verstoppingen door een overproductie aan talg.
Acné kan op verschillende leeftijden ontstaan. Vaak ontstaat dit huidprobleem in de pubertijd maar acné kan zich ook pas op latere leeftijd manifesteren en kan tot je 60e aanhouden.

ACNÉ BEHANDELINGEN

De acné behandelingen bij Arioque Esthétique richten zich vooral op het bestrijden van de propioni bacterie. Hierbij is het nodig om wekelijks behandeld te worden.

DIEPTEREINIGING

Vaak wordt geadviseerd een diepte reiniging van de huid voordat de acnébehandeling gestart wordt aangezien de huid schoon en toelaatbaar moet zijn voor cosmetische producten. Hierbij worden open (zwarte) en gesloten (witte) comedonen (mee-eters) verwijderd. Tevens vindt het verwijderen van milia (gerstekorrels) plaats.

CHEMISCHE PEELING

Een chemische peeling kan ook toegepast worden voor een succesvolle resultaat van acnébehandeling.
Een chemische peeling werkt antibacterieel, dus zeer effectief tegen de propioni bacterie en ontstekingsremmend. Bovendien helpt een peeling om nieuwe collageen en elastine aan te maken.

LED THERAPIE

Light Emitting Diode, oftewel LED kan ook ingezet worden als bestrijding van de bacterie die acne veroorzaakt. Het licht dat uit de LEDs komt is zeer antibacterieel en word vaak ingezet bijvoorbeeld om een peeling of andere cosmetische producten te versterken.

HET BEHANDELTRAJECT

De behandeling van acné begint met een nauwkeurig intakegesprek. Aangezien acné op verschillende manieren behandeld kan worden, wordt tijdens de anamnese de huid van de cliënt nauwkeurige onderzocht. Aan de hand van de uitkomst wordt een behandelplan opgesteld. Hierin staat onder andere welke producten thuis gebruikt kunnen worden.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN ACNE BEHANDELING

Heb je vragen over een acné behandeling of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op door te bellen naar 06.3441 1863. Ik sta je graag te woord. Wanneer je liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kun je via het contactformulier jouw gegevens achterlaten.

Uiteraard kun je ook via de onderstaande knop een on-line afspraak maken.