Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen in de opperhuid, de bovenste huidlaag te verwijderen door middel van een diamant peeling.

De huid wordt gladder gemaakt door de diamant- en vacuüm behandeling. De dode huidcellen worden namelijk verwijderd en dat zorgt voor een verjongde en vernieuwde huid. Na de eerste behandeling is het resultaat al zichtbaar: een mooiere, gladdere huid. Tijdens de vacuüm behandeling ervaart de cliënt een licht schavend gevoel. Aan de hand van de huid wordt bepaald de intensiteit van deze behandeling.

Voor welk huidtype?

Tijdens het intake wordt gekeken of de huid voor de behandeling in aanmerking komt.

Microdermabrasie kan ingezet worden bij de volgende huidaandoeningen:

– Acne huid / littekens
– Pigmentvlekken
– Verstopte poriën
– Rokershuid
– Littekens
– Ruwe, droge en futloze huid
– Zonbeschadigde huid
– Gerstekorrels
– Ondiepe rimpels en lichte lijntjes
– Vette huid

Uit hoeveel behandelingen bestaat een microdermabrasie kuur?

Het aantal behandelingen dat nodig voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak wordt de huid geanalyseerd en a.d.h.v. wordt een persoonlijke kuur voor samengesteld.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Het is aangeraden om in de dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, is geadviseerd om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt zich vanzelf.