Microneedling

Voor en na - Microneedling DoetinchemVoor en Na microneedling - Acne litteken

Acné littekens

Voor en na Microneedling melasmaVoor en na Microneedling melasma

Hyperpigmentatie

Voor en na haaruitval behandelingVoor en na haaruitval behandeling

Alopecia

Microneedling
Deze therapie, ook bekend als collageeninductietherapie is een huid verbeterende methode waarbij met behulp van de dermapen microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Door dit proces wordt de productie van collageenvezels en elastine verhoogd. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien.

Indicatie
Microneedling kan ingezet worden voor de behandeling van:

– Acné-littekens
– Fijne lijntjes
– Grove poriën
– Huidveroudering
– Striae
– Rosacea
– Alopecia

– Diverse pigmentatie problemen
– Huidverslapping
– Hypertrofische en hypotrofische littekens
– Zonschade
Microneedling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van jouw indicatie en wensen kunnen wij microneedling behandelingen afwisselen met peeling, led therapie, microdermabrasie of andere behandelmethoden.

Wat is de hersteltijd?
De eerste 24 uur is je huid een beetje rood, hierna is er geen zichtbare schade meer te zien, maar de huid is nog wel bezig met herstellen in de onderste huidlagen. De periode tussen de behandelingen kan variëren van twee tot drie weken en wordt persoonlijk afgestemd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Bij microneedling therapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en jouw huidconditie zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te ervaren. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen jij wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereik jij bij behandeling in kuurvorm.

Nazorg
– Maak geen gebruik van make-up of andere product in de eerste 48 uur.
– Vermijd 2 weken na de behandeling zo veel mogelijk contact direct met zonlicht. Indien dit niet te vermijden is, smeer dan een zonnebrandcrème met spf 50 op de huid.
– Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad.