Retinol peeling

Wat is dat?


Retinol is eigenlijk gewoon een ander woord voor vitamine A. Retinol is een extreem effectief celcommunicerend ingrediënt. Dat betekent dat dit stofje zich letterlijk aan bijna iedere huidcel kan hechten en doorgeeft dat die cel zich als een gezonde, jongere huidcel moet gaan gedragen. Retinol peeling is zeer antioxidant. Het kan dus de negatieve werking stoppen van schadelijke vrije radicalen die de huid er ouder uit laten zien. Retinol helpt ook rimpels bestrijden en helpt de collageenproductie te stimuleren, waardoor je meer volume in je huid krijgt, strak, elastisch en jong blijft, tevens vermindert het hyperpigmentatie. Vanwege de kracht mag dit middel alleen toegepast worden door een huidspecialist.

Hersteltijd
Direct na de behandeling zal de huid een beetje rood zijn. Na een paar dagen kun je last krijgen van lichte vervelling. Dit is niet erg. Het is juist een goed teken. De celdeling is in gang gezet en je krijgt een nieuwe en gladdere huid als resultaat. In de meeste gevallen levert de Retinol Peeling geen bijwerkingen op en herstelt de huid snel.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Jouw huid wordt allereerst beoordeeld en dan wordt besproken hoeveel behandelingen voor jou nodig zijn. Een optimaal resultaat behaal je met drie sessies in combinatie met een bijpassend product voor thuisgebruik.

Nazorg
– 24 Uur geen make-up gebruiken
– Andere crèmes of foundation mogen niet direct na de behandeling, dan kunnen er namelijk ontstekingen ontstaan. (alleen geadviseerde producten)
– Niet trekken of krabben aan schilfering (kleine velletjes) of evt. korstjes
– Gedurende de gehele behandelprocedure tot 6 weken na de laatste behandeling niet in de zon gaan zitten, fietsen, tuinieren of iets dergelijks. Gebruik buiten een sunblock van minimaal SPF 30.
Ook niet onder de zonnebank met het behandelde deel. Dit kan pigmentvlekken veroorzaken.