Een helpende hand bij het bestrijden van overgewicht

2021 is net begonnen en we gaan allemaal weer enthousiast aan de slag met onze goede voornemens. Veel van die goede voornemens hebben betrekking op afvallen en/of het tegengaan van overgewicht. De ervaring leert inmiddels echter dat de aandacht bij veel mensen na een aantal weken weer verslapt. En voor je het weet verval je weer in je oude patronen en heb je nog steeds niet dat lichaam waar je de eerste weken van het nieuwe jaar zo hard voor werkte. Dit is natuurlijk jammer en kan, in geval van ernstig overgewicht, zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

Overgewicht verhoogt het risico op overlijden als gevolg van Covid-19 met ruim 80%!

Zaken als voeding, beweging en gedrag spelen vanzelfsprekend een belangrijke rol in het tegengaan van overgewicht. Daarnaast biedt Arioque Esthétique meerdere behandelingen aan die je snel, veilig en effectief afhelpen van onnodig vet en (dus) lichaamsgewicht.

Wat houdt overgewicht in?

Kort gezegd: we spreken van overgewicht wanneer je gewicht schadelijk is voor je gezondheid. Dit is het geval, wanneer je lichaam te veel vet(weefsel) bevat. Als het overgewicht ernstige vormen aanneemt, noemen we dit Obesitas. Wanneer het overgewicht levensbedreigend wordt, spreken we van Morbide Obesitas. Het meest toegepaste criterium om overgewicht te kunnen bepalen, is de Body Mass Index (BMI). Het BMI kijkt naar je lengte, gewicht en je buikomvang en zet deze zaken vervolgens af tegen het ideale gewicht van iemand van hetzelfde geslacht, dezelfde leeftijd en lichaamsbouw (zoals lengte).

Een eenvoudige manier om je BMI te berekenen, is om je lichaamsgewicht (kg) te delen door je lengte in het kwadraat. Bijvoorbeeld: 70kg / 1.65m² = 25,71. 

Wanneer de BMI tussen 25 en 30 ligt, spreken we van overgewicht. Een BMI van 30-40 duidt op Obesitas. Bij een BMI van boven de 40 spreken we van Morbide Obesitas. Let wel: om een nauwkeurige BMI te kunnen bepalen, moet er ook worden gekeken naar lichaamsbouw, geslacht en leeftijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een behandeling om overgewicht tegen te gaan!

Wist je dat…..

  • Vanwege zwaarlijvigheid of obesitas ongeveer 2,8 miljoen mensen sterven?
  • Zwaarlijvigheid kanker, diabetes, hartinfarcten, aderverkalking en beroertes veroorzaakt?
  • Internationale gezondheidsorganisaties obesitas erkend hebben als de epidemie van de 21e eeuw.

Hoe ontstaat overgewicht?

Overgewicht ontstaat meestal door een combinatie van factoren. Denk bijvoorbeeld aan een overmatige (alcohol)consumptie, een ongezond voedingspatroon (teveel suikers en vetten) en te weinig beweging. In veel gevallen krijg je het eetpatroon en (dus) overgewicht “van huis uit” mee. Dat wil zeggen: als overgewicht voorkomt bij je ouders, heb je een grotere kans dat je dat als kind ook meekrijgt en overneemt. Er zijn daarnaast nog enkele factoren bekend die aan overgewicht ten grondslag liggen. Hierbij valt te denken aan stoppen met roken (meer snack-zin), gebruik van medicijnen en het hebben van een ziekte of handicap.

Zet je gezondheid niet op het spel en start met afslanken zonder zwaar dieet te volgen!

Hoe voorkom je overgewicht?

Drie belangrijke zaken ter voorkoming of bestrijding van overgewicht zijn voeding, gedrag en beweging.

Veel mensen hebben niet in de gaten dat ze ongezond eten en drinken en zo hun overgewicht in stand houden. Een “mooi” voorbeeld hiervan is dat mensen overstappen van koolzuurhoudende frisdranken (zoals cola en sinas) naar vruchtensappen. Wat men echter vaak niet weet, is dat deze zogenaamd gezonde vruchtensappen evenveel suikers bevatten als frisdrank. Het is van belang dat je tussendoortjes op basis van suikers en onverzadigde vetten zoveel mogelijk beperkt en vooral gezonde, verantwoorde voedingsmiddelen consumeert. De schijf van 5 informeert je over welke voedingsmiddelen dit zijn.

Er zijn daarnaast enkele eenvoudige zaken te bedenken, die je al snel helpen met het verliezen van gewicht. Het supermarktbezoek speelt hierin een grote rol. Kijk bijvoorbeeld vooraf goed op de etiketten van de producten: er zit veel verschil in de aanwezigheid van eiwitten, suikers en vetten. Maak daarnaast vooraf een lijstje, zodat je precies weet wat je nodig hebt en niet onnodig veel extra ongezonde producten koopt. En last but not least: eet zoveel mogelijk op vaste tijden en sla het ontbijt nooit over.

Natuurlijk helpt voldoende bewegen ook tegen overgewicht. Een half uur wandelen per dag  kan al veel resultaat opleveren. Dit geeft je vanzelf meer energie, die je vervolgens weer kunt gebruiken om meer in beweging te komen. Hoe meer je beweegt, des te meer resultaat je behaalt.

Behandelingen van Arioque Esthétique tegen overgewicht

Bij Arioque Esthétique kun je terecht voor meerdere cosmetische en esthetique behandelingen om overgewicht tegen te gaan. Zo bieden we een Lipocavitatie-behandeling aan. Hierbij maken we gebruik van een apparaat dat werkt op basis van geluidsgolven. Het zorgt ervoor dat overtollig, opgehoopt vet via ultrasone energie weer verdwijnt. we passen Lipocavitatie onder andere toe op benen, armen en rond de buik. Naast het verwijderen van vet, zorgt deze behandeling ook voor het afnemen van cellulitis.

Met de zogenaamde Cryolipolyse-behandeling kunnen we je helpen met het verbranden van ongewenste vetrandjes. Met deze behandeling stellen we de geselecteerde lichaamsdelen bloot aan extreme kou (pijnloos en veilig). Op deze wijze worden de vetcellen op een natuurlijke manier verwijderd. Zoals al vermeld, helpen genoeg beweging en gezonde voeding al tegen overgewicht. Cryolipolyse is een perfecte aanvulling hierop en zorgt voor strakkere lichaamscontouren. We passen de behandeling toe op bijna alle delen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan buik, billen, armen, bene, taille, rug, heupen en onderkin.

Ook het door Arioque Esthétique aangeboden Straiqht Away dieet, de mesotherapie en de radiofrequentie behandeling kunnen je helpen voorgoed af te rekenen met de overtollige kilo’s. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken welke behandeling het beste bij jou past.

Leef gezond en maak een afspraak met Arioque Esthétique!

Kortom, naast een gezonde levensstijl, bieden onze behandelingen een uitstekend middel om overgewicht tegen te gaan. Onze consulenten kunnen je precies vertellen welke behandeling(en) het meest geschikt zijn voor je, wat de resultaten zijn en hoe het behandeltraject eruit ziet. We streven naar het maximale resultaat, waarbij we vanzelfsprekend jouw veiligheid en gezondheid altijd in acht nemen.

Wil jij ook behandeling ondergaan om je overtollige vet te verwijderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een Lipocavitatie-, Cryolipolysebehandeling of andere behandeling tegen overgewicht!

 

 
Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
Chat openen