Het verschil tussen IPL en laserontharing

ddeld 72 dagen van haar leven spendeert aan het scheren van haar benen? Daar heeft toch niemand zin in! Wil jij ook kiezen voor een makkelijkere en snellere manier? Lees dan dit artikel eens rustig door. Er zijn namelijk verschillende manieren om te zorgen voor langdurige gladde benen zonder haartjes of stoppeltjes. Maar welke techniek is nou het meest effectief? En bovendien, welke behandeling pas het beste bij jou? Laserontharing of IPL ontharing?

Ben jij op zoek naar een snelle en makkelijke manier om langdurig verlost te zijn van ongewenste haargroei?

 

Wat is Laserontharing?

Bij laserontharing wordt gebruik gemaakt van geconcentreerde golflengtes. Deze laser stuurt heel gericht lichtstralen naar de te ontharen plek. Met iedere laserstraal wordt een haarwortel geraakt. De laserstraal warmt het haarzakje op, waardoor deze direct wordt vernietigd. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje kunnen groeien en dat het haar dus niet meer terugkomt en definitief weg blijft. Na gemiddeld 3 tot 6 behandelingen ervaar je het gewenste resultaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek nu een laserbehandeling bij Arioque Esthétique! Reken voor goed af met die koppige steeds terugkomende haartjes!

 

Wat is IPL-ontharing?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De naam zegt het al, het is een behandeling waarbij lichtpulsen worden gebruikt. In tegenstelling tot de gewone laserontharing, worden de lichtpulsen bij IPL verspreid over een groot oppervlak. Dit zorgt ervoor dat er meerdere haarzakjes per lichtpuls worden geraakt. Het effect per haarzakje is weliswaar minder groot, maar het werkt wel sneller voor meer haarzakjes tegelijkertijd. De haargroei in de haarzakjes wordt verstoord, waardoor haartjes minder snel terug groeien. De IPL ontharing dient meerdere keren per jaar herhaald te worden om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Het verschil tussen IPL ontharing en Laserontharing

Ondanks dat beide technieken pijnloos zijn, is er zeker een groot verschil tussen IPL ontharing en Laserontharing. Laserontharing zorgt namelijk voor een definitief resultaat, terwijl bij een IPL ontharing de haargroei wordt vertraagd. Het is met deze wetenschap dan ook niet vreemd dat een IPL ontharing in eerste instantie goedkoper lijkt. Je hebt echter veel meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te boeken als bij een laserontharing. Je kunt dus in dit geval werkelijk zeggen “goedkoop is duurkoop”. Omdat Arioque Esthétique enkel behandelingen uitvoert met het best haalbare resultaat, bieden wij in onze praktijk alleen laserbehandelingen aan.

 

Hierbij de grootste verschillen tussen een behandeling ‘laserontharing’ en een behandeling ‘IPL-ontharing’ nog even op een rijtje:

 

  • Een behandeling IPL-ontharing is doorgaans goedkoper dan een behandeling laserontharing.
  • Een apparaat voor een behandeling IPL-ontharing mag door iedereen bediend worden. Een apparaat voor een behandeling laserontharing mag alleen bediend worden door personen die daarvoor een opleiding hebben gevolgd.
  • Bij een behandeling laserontharing worden de haarzakjes definitief vernietigd. Dit is niet het geval bij een behandeling IPL-ontharing.
  • De behandeling laserontharing voorkomt beschadiging aan de omringende huid. Bij een behandeling IPL-ontharing kan er de omringende huid worden beschadigd.
  • Voor het gewenste resultaat zijn er bij een behandeling IPL-ontharing meer sessies nodig dan bij een behandeling laserontharing.
  • Een behandeling IPL-ontharing is alleen mogelijk bij mensen met een licht huidtype. Dit is omdat de behandeling pigmentverschuivingen kan veroorzaken. Dit is niet schadelijk, maar wel zichtbaar op de huid. Een behandeling laserontharing is mogelijk bij elk huidtype.

Wil jij ook een pijnloze, definitieve en volkomen veilige behandeling met als resultaat een langdurig gladde huid zonder ongewenste haartjes? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een laserontharing behandeling bij Arioque Esthétique!

 
Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord

 

 

 

Advies

Toch nog twijfels over welke behandeling het beste bij je past? Geen zorgen. De huidspecialisten van Arioque Esthétique staan ook voor het geven van advies voor je klaar. Een intakegesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Tijdens een intakegesprek voert de huidspecialist een huidanalyse uit. Natuurlijk kun je tijdens deze huidanalyse ook al je vragen stellen en je eventuele zorgen of twijfels uitspreken. Nadat ook jouw wensen en voorkeuren zijn besproken, zal de specialist een persoonlijke kuur opstellen. Wanneer jij tevreden bent en instemt met deze kuur, kan er meteen een eerste afspraak worden ingepland om het behandeltraject op te starten.

Chat openen