Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Vetophoping of ongewenst vet

Bijna iedereen heeft in meer of mindere mate vet, wat is verspreid over verschillende lichaamsdelen. De meeste mensen willen dit vet graag zien verdwijnen en dat is begrijpelijk. Los van het feit dat de vetophoping of ongewenst vet vaak als niet mooi wordt bevonden, is teveel vet ongezond voor je lichaam.

Vetophoping of Ongewenst Vet | Arioque Esthetique

Je lichaam slaat het vet op twee manieren op

Het zichtbare vet is het vet dat direct onder de huid is opgeslagen. Het bevindt zich als het ware in en onder de huid en bovenop de spieren. Je ziet deze vetophopingen of het ongewenste vet vaak terug op de heupen, billen, dijbenen en de buik. Veel overtollig vet wordt niet alleen onderhuids opgeslagen, maar ook dieper in het lichaam. Het ongewenste vet nestelt zich dan rondom het hart, de maag, de lever en de longen. Dit vet noemt men visceraal vet. Je ziet dit vet niet, je voelt het ook niet maar het is erg ongezond wanneer je er te veel van hebt. Dit visceraal vet kan leiden tot hart,- en vaatziekten.

Waarom heeft jouw lichaam veel of weinig vet?

Men denkt altijd dat teveel vet ontstaat door het eten van verkeerde voeding. Voor een deel is dit waar. Door veel koolhydraatrijke zoute of suikerrijke voeding te nuttigen en niet voldoende te bewegen om deze hoeveelheid te verbranden ontstaat er vetophoping of ongewenst vet. In sommige gevallen kan ook een genetische aanleg de oorzaak zijn dat er meer vet op het lichaam aanwezig is. Andere oorzaken kunnen zijn stress, roken, onvoldoende nachtrust, een verstoorde cortisolproductie en medicijnen.

Wat kun je doen aan vetophoping of ongewenst vet?

Om wat aan de vetophoping of het ongewenste vet te doen, dien je voor jezelf eerst inzicht te krijgen in wat de oorzaak ervan is. De meest effectieve manier is gezond(er) te gaan eten en meer te bewegen, niet te roken en geen alcohol te drinken. Door je levensstijl aan te passen, zal het meeste vet redelijk snel verdwijnen. Dagelijkse buikspieroefeningen zorgen er ook voor dat het vet sneller verbrandt. Indien je daarna alsnog storende vetophoping of ongewenst vet hebt wat je door sport en een gezond voedingspatroon niet kwijtraakt, dan kun je denken aan bijvoorbeeld een Cryolipolyse-behandeling of mesotherapie.

Lees meer over Cryolipolyse…
Lees meer over mesotherapie…

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de Cryolipolyse-behandeling of mesotherapie of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen