Wat is mesotherapie

Mesotherapie werd in 1952 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Michel Pistor. Deze therapie werd met name in die tijd ingezet voor de behandelingen tegen pijn en bij sportblessures. Hierbij werd het medicament direct ingespoten in de pijnplek.

Hij koos hiervoor om de pijn of blessure op effectieve wijze doeltreffend aan te pakken, door de werkstoffen gelijk in het juiste gebied te injecteren. Hierdoor hoefde de medicamenten niet getransporteerd te worden door de bloedbaan, om vervolgens dit hele traject door te lopen en vervolgens op de plaats van bestemming haar werking te volbrengen.

Tegenwoordig wordt dit nog steeds toegepast bij moeilijk te bereiken behandelplaatsen, zoals bijvoorbeeld bij ernstige brandwonden of hevige ontstekingen.
De laatste jaren wordt mesotherapie steeds meer gebruikt bij het inzetten van cosmetische behandelingen. In de cosmeticabranche worden enkel natuurlijke middelen toegepast. Dit kunnen hyaluronzuren, aminozuren en vitamine preparaten zijn.

In de cosmetica wereld wordt mesotherapie zonder naald toegepast met behulp van een hyaluronpen. Deze pen werkt op basis van hoge luchtdruk die zich door eerste huidlagen heen werkt.

Mesotherapie kan o.a. toegepast worden bij het behandeling van huidverjonging (collageen en elastine aanmaak stimuleren), hyperpigmentatie, doelgericht vet ophoping verbranden bij buik, flanken, heupen, benen en onderkin, alopecia (haarverlies) en cellulitis

Tevens om de huid in het algemeen te verbeteren doormiddel van een Skinbooster (preparaten van vitaminen, mineralen en aminozuren) om de huid een booster te geven.

meso1

meso2