fbpx

Zonder liposuctie cellulite laten verdwijnen

Cellulite is een aandoening aan de huid die wordt veroorzaakt door een toenemend aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. Dit leidt tot een vernauwing van de bloedvaten, we noemen cellulite ook wel een sinaasappelhuid. Dit heeft te maken met de zichtbaar bobbelige structuur in de huid. Cellulite komt vooral voor op billen en benen en in mindere mate op armen en buik. Het lichaam heeft in deze situatie steeds meer moeite met het afvoeren van vet, vocht en afvalstoffen. Dit komt door de verslechterde bloedcirculatie en verstoorde vochtafvoer. Verwar cellulite trouwens niet met cellulitis. Cellulitis is een acute bacteriële infectie van het bindweefsel en komt vooral voor op de benen.

Verschillende stadia en oorzaken van cellulite

We onderscheiden vier stadia van cellulite. De eerste variant is de lichte vorm: hierbij oogt de huid nog redelijk strak, maar worden onregelmatigheden zichtbaar wanneer je de huid samentrekt. De tweede variant is de middelmatige vorm: hierbij oogt de huid enigszins hobbelig, met name wanneer je je spieren aanspant. De derde variant is de sterke vorm: hier is de bobbelige huid (sinaasappelhuid) duidelijk zichtbaar. Deze variant gaat vaak samen met striae. De vierde en laatste variant is de zware vorm: hierbij is de bobbelige huid goed zichtbaar en voelbaar, evenals verharde knopen in de huid. Deze variant gaat samen met forse striae. 

Cellulite wordt onder andere veroorzaakt door:

  • Hormonen: Het gaat hier dan met name om oestrogeen. Dat is de reden dat vrouwen vaker last hebben van cellulite dan mannen.
  • Erfelijkheid: cellulite kan simpelweg familiair bepaald zijn.
  • Kleding: ja je leest het goed, je kleding kan een oorzaak van cellulite zijn. Als je broek te strak zit, neemt de kans op een sinaasappelhuid toe. 
  • Stijl van leven: als je ongezond leeft door te veel en ongezond te eten en/of te weinig te bewegen, neemt de kans op cellulite toe. Te veel lichaamsvet door overgewicht is een belangrijke oorzaak van cellulite. 

Behandeling van cellulite

Er bestaan enkele misverstanden over de behandeling van cellulite. Een belangrijk voorbeeld hiervan is dat liposuctie kan worden ingezet ter bestrijding van een sinaasappelhuid. Dit is niet het geval. Een liposculptuur-behandeling zorgt voor een verwijdering van vetcellen, maar zorgt er niet voor dat de huid ook direct strakker en gladder wordt. Arioque Esthétique biedt meerdere behandelingen aan voor het bestrijden van cellulite. Voordat we een behandelplan samenstellen, kijkt onze huidspecialist tijdens een intake naar je huidtype. Op basis daarvan, kijken we naar welke behandeling(en) het beste bij jouw situatie past (passen). We bieden meerdere behandelingen aan om cellulite tegen te gaan 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een behandeling om cellulite tegen te gaan!

[mc4wp_form id=”709″]

Behandeling op basis van radiofrequentie 

We verwarmen hierbij de huidlagen en het weefsel met radiofrequentie-golven die tot diep in de huid doordringen. De behandelaar maakt hierbij gebruik van een behandelkop in combinatie met een huidserum of koude gel. De radiofrequentie-behandeling zorgt ervoor dat de huid extra elastine en collageen aanmaakt, waardoor deze strakker en steviger wordt. Deze veilige en effectieve behandeling kan op meerdere lichaamsdelen worden toegepast, zoals in het gezicht en op billen en benen. Door het snelle en pijnloze resultaat, wint deze behandelmethode steeds meer aan populariteit. Normaliter is het resultaat van deze methode na meerdere behandelingen goed zichtbaar en neemt je cellulite af. 

Behandeling op basis van lipocavitatie

Lipocavitatie is niet te verwarren met liposuctie. Weliswaar verwijder je met een lipocavitatie-behandeling ook vetcellen, de manier waarop dit gebeurt is echter wezenlijk anders. Bovendien heb je na een lipocavitatie-behandeling geen last van littekens en/of een lange herstelperiode. Het gaat bij lipocavitatie om een esthetische behandeling, waarbij we vetcellen verwijderen met geluids- en drukgolven. Voor de behandeling brengt onze huidspecialist een gel aan op de te behandelen plek. Vervolgens zendt het lipocavitatie-apparaat ultrasone energie naar de onderste huidlagen. Vetcellen en glycerol worden hierdoor afgebroken en afgevoerd door je lichaam. Dit zorgt voor een afname van gelokaliseerd vet op bijvoorbeeld billen en benen. Bovendien verbeteren de contouren van je lichaam en huid. Deze behandeling is daarom zeer geschikt voor de behandeling van cellulite. Ook hier geldt dat je het beste resultaat bereikt na meerdere behandelingen.   

Behandeling op basis van endermologie of mesotherapie

Met endermologie ofwel de cupping massage, wordt het onderhuidse bindweefsel gemasseerd met enkele cosmetische producten. We maken hierbij gebruik van “cups” die ervoor zorgen dat je lichaam elastinevezels en collageenvezels aanmaakt. Deze zorgen er respectievelijk voor dat je huid soepel wordt en er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Uiteindelijk wordt je huid zichtbaar strakker en steviger. Dit zal er dan ook toe leiden dat je cellulite minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. Ook Mesotherapie wordt vaak toegepast in de strijd tegen cellulite. Tijdens deze behandeling worden er onschadelijke elektro-impulsen op de huid toegepast. Hierdoor worden cellen schoongemaakt en ontstaan er ultra kleine poriën waardoor belangrijke voedingsstoffen de huid weer in kunnen.

Wil jij ook behandeling ondergaan om je sinaasappelhuid te laten verwijderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een lipocavitatie-, radiofrequentie- of endermologie-behandeling tegen cellulite!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arioque Esthétique is per 5 oktober 2023 permanent gesloten na het overlijden van Arioque.  Onze condoleances aan de familie en vrienden in deze tijd van rouw.

 

Arioque Esthétique encerrou suas atividades permanentemente em 5 de outubro de 2023, após o falecimento de Arioque. Nossas condolências à família e amigos neste momento de luto.

Powered by