Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Bioimpedance-analyse

Bij Bio-elektrische Impedantie-analyse techniek, ook wel BIA of Bioimpedance-analyse genoemd, wordt met een speciaal meetinstrument de lichaamscompositie in kaart gebracht door middel van elektrische signalen. Deze elektrische signalen reizen door het lichaam en meten de weerstand die het stroomsignaal krijgt. Deze weerstand wordt ook wel impedantie genoemd. De lichaamscompositie geeft je inzicht in de hoeveelheid lichaamsvocht, het vetpercentage en de spier- en botmassa in je lichaam.

Bioimpedance Analyse | Arioque Esthetique

Welke Bioimpedance-analyse gebruiken?

Een Bioimpedance-analyse verschilt per meetinstrument. Er zijn dan ook verschillende meetinstrumenten die gebruik maken van de Bioimpedance-analyse.

Body Composition Analyzers

De Body Composition Analyzer zendt via vier elektroden elektrische signalen door het lichaam. Deze elektroden maken contact met de huid via de voeten. Door met je blote voeten op deze speciale weegschaal te gaan staan, krijg je inzicht in de hoeveelheid lichaamsvocht, het vetpercentage en de spier- en botmassa in je lichaam. De meting kan gebruikt worden om de gezondheid van het lichaam te evalueren.

Segmentele Body Composition Analyzers

De Segmentele Body Composition Analyzers kunnen je extra informatie geven over verschillende segmenten van het lichaam. Zo kan deze weegschaal met de Bioimpedance-analyse metingen uitvoeren per lichaamsdeel. Op deze manier krijg je inzicht in lichaamsdelen zoals armen, benen of romp. En dat allemaal afzonderlijk van elkaar. Dit kan doordat de Segmentele Body Composition Analyzers gebruik maken van vier extra elektroden in handvatten, die ook contact maken met de huid. Dit meetinstrument kan in minder dan dertig seconden een meting uitvoeren met de Bioimpedance analyse. De meting kan gebruikt worden om te bekijken welke delen van het lichaam extra aandacht behoeven.

Multi-Frequentie Bio-impedantie

De Multi-Frequentie Body Composition Analyzer maakt het mogelijk om de weerstand in het lichaam op verschillende frequenties te meten. De lage frequenties (bijv. 5 kHz) meet de weerstand buiten de celmembranen. De hoge frequenties (bijv. 200kHz) kunnen de celmembranen zelfs penetreren. Hierdoor is het mogelijk om onderscheid te maken tussen verschillende stoffen en massa’s in het lichaam. Deze apparatuur zorgt voor een nog hogere mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Deze metingen kunnen gebruikt worden door gezondheidsexperts om gezondheidsrisico’s, zoals bijvoorbeeld zwellingen, te identificeren.

Belangrijk bij Bioimpedance-analyse

Dragers van pacemakers en/of andere elektronische apparaten dienen het gebruik van weeginstrumenten met Bioimpedance-analyse te mijden. Om de betrouwbaarheid van meetinstrumenten met Bioimpedance-analyse te waarborgen, is het van belang om je je te wegen onder de juiste meetomstandigheden, namelijk:

 • Eet niets meer en drink weinig vanaf drie uur voorafgaand aan het wegen. Drink geen alcohol vanaf twaalf uur voorafgaand aan de meting.
 • Ga pas een meting doen als je langer dan drie uur wakker bent en bezig bent geweest met dagelijkse activiteiten.
 • Probeer voor de meting naar de wc te gaan, zodat je de meting uitvoert met een lege blaas.
 • Doe geen intensieve workouts of heftige trainingen meer vanaf twaalf uur voorafgaand aan de meting.
 • Meet zoveel mogelijk op gelijke momenten, zoals een vaste dag in de week op een vast tijdstip.

Voor vrouwen is er een extra aandachtspunt. De betrouwbaarheid van de meting tijdens de menstruatieperiode is wat minder en de meting kan in deze periode soms zelfs afwijkende resultaten laten zien.

Proces van afvallen

Wanneer je bezig bent om wat kilo’s kwijt te raken, is het belangrijk om tijdens dit afvalproces je gewicht in de gaten te houden. Op een normale weegschaal zie je alleen het gewicht in kilo’s en grammen afnemen, maar je ziet niet waar dat gewichtsverlies dan precies vandaan komt. Je wilt graag vet verliezen, maar geen spieren. Om goed in de gaten te houden wat je nu aan gewicht verliest, is het dus belangrijk om een goed weeginstrument te gebruiken. Meetinstrumenten die gebruik maken van de bio-impedantie analyse techniek, kunnen je lichaamscompositie precies in kaart brengen. Hiermee kun je dus goed zien of je vet verliest en kun je de spieropbouw tijdens het proces in de gaten houden.

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de Bio-elektrische Impedantie Analyse of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

Bioimpedance body analyse € 30,-

 

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen