Led therapie

Wat is led therapie?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Dit is een vorm van licht therapie. De licht therapieën worden sinds jaren 90 gebruikt in de geneeskundige. Met licht therapie worden verschillende ziekten behandeld zoals psoriasis, eczeem, huidkanker en zelfs depressie.

Led therapie is ontwikkeld door NASA in de jaren tachtig met als doel het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van de weefselgroei. De wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat LED therapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels herstelt. Daarmee is Led therapie een zeer effectieve behandelwijze voor huidverjonging en algemene huidverbetering.
Wat doet het Led therapie?
De cabine van de Led therapie is inzetbaar voor veel specifieke behandelindicaties. De cabine bestaat uit 900 LED lampjes en 7 verschillende golflengten.

Het gebruik van de cabine stimuleert de huidcellen tot de aanmaak van lichaamseigen collageen, elastine en hyaluron. Rimpels worden gereduceerd, de huid wordt zichtbaar strakker en het totale huidbeeld verbetert. LED Lichttherapie werkt snel, geeft geen huidbeschadigingen en is niet belastend voor het lichaam. Het is geschikt voor ieder huidtype, voor alle leeftijden en kan het hele jaar door gebruikt worden.
Exclusieve protocollen
Bij Arioque Esthétique worden de klanten behandeld met exclusieve protocollen. Ieder mens is uniek en iedere huid heeft zijn bijzonderheden. Led therapie is alleen te gebruiken of in combinatie met andere huidverbeterende behandelingen voor een sneller en efficiënter resultaat. Zo wordt Led therapie gecombineerd met andere behandelingen zoals microdermabrasie, peeling en microneedling.

Hoe werkt Led therapie?
De cabine combineert 7 verschillende golflengtes in vier verschillende standen waardoor die toegepast kunnen worden om meerdere huidprocessen te beïnvloeden.