Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Striae

Striae betreft lijnvormige strepen die ontstaan door het (te) snel oprekken van de huid. Hierdoor komen er scheuren in het onderhuids bindweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens in de diepere huidlaag, ook wel striemen of stretchmarks genoemd. Striae is vaak rood of paars van kleur als het net is ontstaan, maar worden lichter naarmate de tijd verstrijkt.

Striae | Arioque Esthetique

Hoe ontstaat striae?

Striae kan veel verschillende oorzaken hebben en komt voor bij mannen en vrouwen in verschillende leeftijden:

 • Jongeren: striae ontstaat vaak tijdens de groeispurt op de onderrug of benen. Daarnaast kan het ontstaan door een toename van spiermassa en/of door sporttraining.
 • Zwangere vrouwen: tijdens de zwangerschap rekt de huid uit. Daarnaast zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat het onderhuids bindweefsel verslapt. Deze zwangerschapsstriemen ontstaan meestal rond de vijfde maand van de zwangerschap op de buikzone en op de borsten.
 • Sportmannen: mannen die veel of zwaar sporten, hebben vaak een te snelle groei van het spierweefsel. Hierdoor wordt de huid uitgerekt, waardoor het onderhuidse bindweefsel scheurt. Dit veroorzaakt striemen/strepen, oftewel striae. Ook kan het gebruik van anabolen de kans op striae vergroten. Bij mannen komt de striae meestal voor op armen, bovenbeen en borst.
 • Snelle gewichtstoename: dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen. De striemen bevinden zich dan meestal op buik, bovenarmen en dijbenen.
 • Ziekte & medicijnen: bij sommige aandoeningen en bij gebruik van bepaalde medicijnen, is de kans op striae groter.
 • Aanleg: zoals bij veel huidaandoeningen, kun je ook aanleg hebben voor striae. Ook is er het vermoeden dat bepaalde hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Hoewel striae onschuldig is, zorgt het bij veel mensen voor onzekerheid. Dit is dan ook vaak een reden om tot behandeling van striae over te gaan.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij striae, maar niet elke behandeling werkt voor ieder huidtype. Vaak worden bij klachten als striae ook andere behandelingen meegenomen, om zo de striae zo veel mogelijk te verminderen. Vaak is er al na vier behandelingen resultaat zichtbaar. Tijdens een intakegesprek kijkt onze huidspecialist of de huid voor de desbetreffende behandeling in aanmerking komt.

Behandelingen voor het verminderen striae combineren

• Microdermabrasie

Door middel van een intensieve peeling met een apparaat, verwijdert de huidspecialist de dode huidcellen. Hierdoor is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen. Wanneer de huid de stoffen beter opneemt, zullen deze ook meer effect hebben op de huid. Dit zorgt voor een zichtbaar verjongde en vernieuwde huid.
Lees meer over…

• Peelings

Peeling is een techniek uit de cosmetica waarbij gezonde huid weer naar boven komt, wat voor een verfrissend effect van de huid zorgt. De oppervlakkerige oude huidcellen verdwijnen, waarna nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. De huid voelt na de behandeling egaal en zacht aan.
Lees meer over…

• Microneedling

Bij microneedling worden er per seconde ruim 1900 kanaaltjes in de huid gemaakt. Door het litteken diep te perforeren, zorgt de huid dat er nieuwe stoffen zoals elastine en collageen worden aangemaakt. Hierdoor krijgt de huid een boost om zich weer te ontwikkelen in celdeling, zodat de huid zich vernieuwt en er gladder en beter uit gaat zien.
Lees meer over…

• Mesotherapie

Met behulp van minuscule naaldjes, zet de huidspecialist kleine injecties net onder de opperhuid (ongeveer 1mm diep). Door deze injecties worden de ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren en antioxidanten, gelijk op de goede plek ingebracht. Deze bouwstoffen brengen de celvernieuwing op gang. Dit zorgt ervoor dat de huid snel wordt gevoed en weer optimaal functioneert.
Lees meer over…

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de behandeling of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen