Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Overbeharing

Ongeveer vijf tot tien procent van alle vrouwen in de vruchtbare leeftijdsfase heeft last van overbeharing. Haargroei is erfelijk bepaald, maar kan ook ontstaan door een (te) grote hoeveelheid testosteron in het bloed. Men maakt onderscheid tussen twee verschillende soorten overbeharing, namelijk hypertrichose en hirsutisme.

Overbeharing | Arioque Esthetique

Wat is het verschil tussen hypertrichose en hirsutisme?

Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan gemiddeld bij vrouwen van gelijke leeftijd en hetzelfde ras. Het gaat hier om toegenomen haargroei op plekken waar dit in feite normaal is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de benen en de armen. Bij hirsutisme is er ook sprake van overbeharing op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben. Denk hierbij aan de groei van een snor en baardharen, maar ook borsthaar en haar op de onderzijde van de buik. De overbeharing wordt meestal zichtbaar aan het einde van de puberteit. Beide vormen van haargroei kunnen zonder ziektebeeld bestaan. Soms kan hirsutisme echter ook gezien worden bij het polycysteus ovariumsyndroom. De overbeharing gaat dan vaak gepaard met onregelmatige menstruaties. In hele zeldzame gevallen kan het overtollige haar ook te wijten zijn aan een probleem met de bijnieren.

De definitie van normale haargroei

Fysiologische haargroei, ofwel normale haargroei, is vaak afhankelijk van de huidskleur. Vrouwen met een licht huidtype hebben over het algemeen weinig opvallende lichaamsbeharing. Wanneer de beharing toch opvalt, wordt het al snel als overbeharing gezien. Bij vrouwen met een donkere huid is een zekere mate van donkere lichaamsbeharing en gezichtsbeharing normaal.

Het verwijderen van overbeharing

Wanneer je haargroei op bepaalde plaatsen op het lichaam als storend ervaart, zijn er diverse technieken waarmee je de overbeharing kan verwijderen. De ene techniek is beter geschikt dan de andere. Dit is ook afhankelijk van het lichaamsdeel wat onthaard dient te worden. Je kunt natuurlijk kiezen om het niet gewenste haar te scheren, waxen of met ontharingscrèmes te verwijderen. Het is ook mogelijk om voor een permanente ontharing te kiezen, zoals bijvoorbeeld laserontharing.
Lees meer over laserontharing…

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de laserontharing of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen