Laserontharing

Laserontharing

De nieuwste technologie van laserontharing, de triple laser maakt gebruik van drie golflengten; Alexandrite laser (755 nm), Diode laser (810 nm) en Nd YAG laser (1064 nm). Door deze ingenieuze techniek kunnen alle soorten huidtype behandeld worden.

Wanneer je last hebt van overbeharing en een lichte huid hebt, dan is een ontharingsbehandeling met de Alexandrite laser echt de beste oplossing voor jou. Door de kortere golflengte (755 nm) verwijdert de Alexandrite laser niet alleen de donkere haren, maar het verwijdert ook effectief de fijne en licht gepigmenteerde haren. Door zijn kracht is haarvermindering al direct na elke behandeling zichtbaar.

Diode technieken werken op basis van 810 nm en hebben goed resultaat op donkere haren. Van alle ontharingstechnieken is de Diode Laser een van de meest geadviseerde technieken. Ook voor de donkere huid. De diode laser wordt dankzij zijn unieke eigenschappen door artsen en medische professionals beschouwd als de snelste en meest effectieve vorm van laserontharing op de markt. Diverse klinische studies hebben uitgewezen dat deze golflengte de meest effectieve is bij 90% van alle huidtypes.

Wanneer je last hebt van overbeharing op de gepigmenteerde huid, dan is een laser behandeling met de Nd YAG laser (1064 nm) de beste oplossing. De Nd YAG laser maakt gebruik van een langere golflengte (1064 nm), waardoor laser ontharen nog beter is afgestemd op de donkere huid. Dit maakt laserontharing op de donkere huid veilig, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit.

De Triple laser is door de TÜV Medical CE goedgekeurd. Een TÜV keurmerk is een bevestiging dat een product voldoet aan kwaliteitseisen, veilig en milieuverantwoord is.

Met de geavanceerde Triple laser wordt het laserapparaat geplaatst op het gebied met de ongewenste haargroei. Het permanent verwijderen van haren kan vrijwel op alle plekken van het lichaam. De laserstraal dringt door tot het haarzakje, waardoor deze definitief vernietigd wordt. Omdat de straling van de laser van korte duur is en de gekoelde kop de huid afkoelt, wordt de huid rondom het haarzakje optimaal beschermd. Daarnaast zal de huid worden gekoeld met een verkoelende gel. Dit ter voorkoming van schade aan de huid.

Behandelingen

Voor het gewenste resultaat zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. De behandeling zelf verschilt van het te behandelen gebied. Meestal zijn er minimaal 4 tot 6 behandelingen nodig met een tussenpauze van 4 tot 6 weken. Dit is omdat sommige haarzakjes zich in de groeifase bevinden.

De haarzakjes die zich in de groeifase bevinden worden door de laserstraal het meest gepakt. De haarzakjes kunnen zich ook in de rust- en uitvalfase bevinden. In deze twee fasen worden de haren niet voldoende meegepakt door de laserstraal. Hiervoor moeten er meerdere behandelingen plaatsvinden voor optimaal resultaat.Kunnen de haren terugkomen?
Door de laserbehandeling blijven de haarzakjes permanent beschadigd en groeien hier geen haren meer uit. Haargroei is echter een natuurlijk proces en jouw lichaam zal altijd nieuwe haarzakjes blijven aanmaken.

Waarom Laserontharing of IPL?

Het grote verschil tussen Laserontharing en andere ontharingstechnieken zoals IPL is dat Laserontharing DEFINITIEF is, na gemiddeld 3-6 behandelingen ben je klaar en blijft het behandelde gebied haarvrij. Bij IPL en andere methoden zijn in eerste instantie veel meer behandelingen nodig, vaak meer dan 10. Vervolgens zijn er jaarlijks meerdere herhalingsbehandelingen nodig. Omdat er geen sprake is van definitieve ontharing ben je eigenlijk nooit klaar met ontharen. Hoewel de prijs per (IPL) behandeling lager ligt, valt de totaalprijs, door het grote aantal behandelingen, een stuk hoger uit dan de totaalprijs voor Laserontharing.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.