Peeling

Peeling is een techniek in de cosmetica, waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien. Met de techniek kunnen oppervlakkige en diepe rimpels worden verzacht en sporen van acne, evenals verkleuringen van de huid verwijderd.

De behandeling kan ook preventief gebeuren, om rimpelingen of verkleuring te voorkomen. Een peeling is vooral geschikt voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals de rug van de hand, gezicht en hals. Peeling is een geweldige manier voor het aanmaken van nieuwe collageen en elastine. Een peeling is vooral geschikt voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals de rug van de hand, gezicht en hals. Peeling is een geweldige manier voor het aanmaken van nieuwe collageen en elastine.

Collageenvezels in de dermis – dat is de laag onder de opperhuid – zorgen voor stevigheid. Elastine, een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel, is daarnaast verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid.

Peeling-technieken kunnen verdeeld worden in chemische-, fysische-, mechanische-, bio- of kruidenpeelings.

Arioque Esthétique werkt met mechanische, chemische, biopeelings en kruidenpeeling.

Peeling kunnen worden ingezet bij behandelingen van:
Acne
Rosacea
Hyperpigmetatie
Littekens
Grove poriën
Fijne lintjes
Rimpels
Stimuleer het aanmaak van collageen en elastine
Controleert en reguleert talgafscheid
Droge huid
Rokershuid

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen dat nodig voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak wordt de huid geanalyseerd en a.d.h.v. wordt een persoonlijke kuur voor samengesteld.