Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Huidonzuiverheden

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met huidonzuiverheden. We zien deze huidonzuiverheden vaak aan voor acne terwijl dat formeel niet altijd het geval is. Acne vraagt om een andere behandeling dan andere onsierlijke huidonzuiverheden. Onder huidonzuiverheden verstaan we:

 • Acne

 • Pukkeltjes, ook wel papels genoemd;
 • Puistjes, ook wel pustels genoemd;
 • Mee-eters, ook wel comedonen genoemd;
 • Gerstekorrels, ook wel milia genoemd.

Huidonzuiverheden | Arioque Esthetique

Papels en pustels, ofwel pukkeltjes en puistjes

De meest voorkomende huidonzuiverheden zijn pukkeltjes en puistjes. Tijdens de puberteit kampt ongeveer negentig procent van de jongeren met jeugdpuistjes. Soms blijft dit huidprobleem zich ook op latere leeftijd voordoen. Mensen met een gevoelige huid hebben meer kans op papels en pustels.

Huidonzuiverheden zoals comedonen ofwel mee-eters

Ook comedonen zijn een veel voorkomend verschijnsel als we het hebben over huidonzuiverheden. De mee-eters kenmerken zich door een zwarte of witte punt. Er is hierbij sprake van een ontstoken porie. De zogenoemde black-head mee-eters, hebben een open porie uitgang. De white-head mee-eters zijn gesloten. Voor beide soorten comedonen geldt dat het niet verstandig is om deze zelf te verwijderen. Wanneer je met twee vingers of nagels de ontsteking probeert uit te knijpen, duw je deze namelijk verder de huid in. Het pus komt dan vrij in de huid en veroorzaakt daar een nog ergere huidontsteking, met littekens als gevolg.

Gerstekorrels ofwel milia

Een gerstekorrel, ook wel milia genoemd, is een verstopping van de talg- of zweetklieren. Deze zit verstopt met keratine. Gerstekorrels hebben absoluut niets te maken met voeding, huidverzorgingsproducten of leeftijd. Het is vooralsnog een raadsel waardoor de ophoping van keratine ontstaat. Een droge of beschadigde huid kan wel bijdragen aan het ontstaan van gerstekorrels. Gerstekorrels kunnen overal op je lichaam voorkomen, maar zitten meestal in het gezicht. Vooral rondom de ogen en op het ooglid worden vaak gerstekorrels aangetroffen. Een gerstekorrel is een klein wit of kleurloos bultje vlak onder de huid. De gerstekorrels zijn onschuldig en kunnen op elke leeftijd voorkomen, zelfs al bij baby’s. Een gerstekorrel is geen ontsteking en daarom kun je deze ook niet uitknijpen. Gerstekorrels zijn volkomen onschuldig en verdwijnen vaak na een poos uit zichzelf. Je kunt ze ook tijdens een dieptereiniging laten verwijderen.

Lees meer over dieptereiniging

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien u meer informatie wenst over de dieptereiniging of wanneer u wilt weten of deze behandeling geschikt is voor u, nodigen wij u graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten u graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen