Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Cellulite

Cellulite is een huidaandoening die ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt. Dit veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten. Cellulite noemt men ook wel sinaasappelhuid, vanwege de wat bobbelige structuur van de huid. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer, kan het lichaam vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker afvoeren. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid dus. Belangrijk: verwar cellulite niet met ‘cellulitis’. Dit is namelijk een ontsteking van de huid, veroorzaakt door een bacteriële infectie in het onderhuidse weefsel. Cellulite is dus NIET hetzelfde als cellulitis.

Cellulite | Arioque Esthetique

Vormen van cellulite

Cellulite komt veelal voor op de billen en benen, maar kan soms ook voorkomen op de buik en armen. Er zijn verschillende stadia van cellulite te onderscheiden:

 • Lichte vorm: dit is wanneer de huid nog wel glad oogt, maar dat er onregelmatigheden zichtbaar zijn wanneer je de huid samenknijpt.
 • Middelmatige vorm: een lichte, wat bobbelige huid die zichtbaar is wanneer de spieren zich aanspannen.
 • Sterke vorm: de bobbelige sinaasappelhuid is duidelijk zichtbaar (gaat vaak samen met striae).
 • Zware vorm: de bobbelige huid is duidelijk voelbaar en verharde knopen zijn goed zichtbaar, diepe striae.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk:

 • Hormonen: vooral oestrogeen. Dit is dan ook de reden waarom vrouwen hier vaker last van hebben dan mannen.
 • Erfelijk: het kan simpelweg te maken hebben met aanleg, waardoor het ook vaker voor komt in een familie.
 • Levensstijl: ongezond eten en weinig lichaamsbeweging zorgt voor een verhoogde kans op cellulite. Ook overgewicht verhoogt de kans vanwege een hoger vetpercentage.
 • Kledingkeuze: dit klinkt misschien gek, maar kleding die strak zit bij de billen en heupen kan een verhoogde kans geven op cellulite.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij cellulite, maar niet iedere behandeling werkt bij ieder huidtype. Tijdens een intakegesprek kijkt onze huidspecialist of de huid voor de desbetreffende behandeling in aanmerking komt en of de behandeling past bij de klachten. De volgende behandelingen zijn mogelijk om cellulite te verminderen of te laten verdwijnen:

• Lipocavitatie

Lipocavitatie is een esthetische behandeling, waarbij een apparaat met geluidsgolven wordt gebruikt om gelokaliseerd vet wat zich ophoopt te reduceren. De behandeling is gericht op functieherstel en zorgt ook voor een verbetering van de lichaamscontour.
Lees meer over…

• Radiofrequentie

Hierbij worden het weefsel en de huidlagen verwarmd door de radiofrequentie golven die diep in de huid komen. Hierdoor wordt er extra collageen en elastine aangemaakt, wat ervoor zorgt dat de huid weer strak en stevig wordt.
Lees meer over…

• Endermologie/Cupping massage

Hier wordt het onderhuidse bindweefsel gemasseerd met verschillende cosmetische producten, door middel van het gebruik van cups. Door het masseren maakt het lichaam elastine vezels en collageenvezels aan. Nieuwe elastine vezels zorgen voor een soepelere huid en collageenvezels zorgen voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een zichtbaar stevigere huid.

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de behandeling of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

Striae behandeling € 60,-
*De prijs varieert afhankelijk van de grootte van het gebied

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen