Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Rosacea

Rosacea veroorzaakt een rood gezicht. Ook kunnen er bultjes en puistjes op het gezicht ontstaan. De klachten zijn erg vervelend en je kunt er veel last van hebben. De ernst van de klachten verschilt per persoon en per keer. Sommigen hebben bij Rosacea continu een rood gezicht, waarbij anderen bij momenten een rood gezicht krijgen en blozen. Ook kan het zijn dat er steeds kleine bloedvaatjes te zien zijn. Deze vorm van Rosacea wordt couperose genoemd.

Rosacea | Arioque Esthetique

Oorzaken

Wat de exacte oorzaak is van Rosacea, is niet bekend. Bij één op de drie mensen met deze huidaandoening, zit het in de familie. Ondanks dat de oorzaak niet bekend is, weten we wel door welke zaken de klachten van deze huidaandoening verergeren:

 • Voedingsmiddelen en alcohol: deze zorgen er namelijk voor dat de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid worden verwijd.
 • Medicijngebruik: dit is het geval bij een aantal medicijnen, zoals vaatverwijdende medicatie.
 • Temperatuur en klimaat: mensen kunnen in de winter of juist in de zomer meer last hebben van de huidaandoening. Ook het nemen van een warme douche kan effect hebben.
 • Overgevoeligheid: Rosacea wordt vaak juist erger bij gebruik van vele soorten crèmes, lotions en shampoos, waardoor de huid nog pijnlijker is en soms branderig aanvoelt.
 • Stress: veel mensen zijn onzeker over hun uiterlijk, dit verergert vaak de klachten.
 • Menopauze: sommige vrouwen merken een verergering van hun klachten tijdens de menopauze.

Behandelingen bij Rosacea

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij klachten van Rosacea. Tijdens een intakegesprek kijkt onze huidspecialist of de huid voor de desbetreffende behandeling in aanmerking komt en of de behandeling past bij de klachten of huidaandoening. Vervolgens maakt de huidspecialist een huidanalyse en stelt hij of zij een persoonlijke kuur op.

Mogelijke behandelingen:

• LED-therapie

Dit is een lichttherapie waarbij met LED-lampjes de huidcellen worden gestimuleerd tot de aanmaak van lichaamseigen collageen, elastine en hyaluron. Hierdoor ziet de huid er weer fris en egaal uit.
Lees meer over…

• Peeling

Een techniek waarbij gezonde huid weer naar boven komt, wat zorgt voor een verfrissend effect op je huid. Een peeling verwijdert oude oppervlakkige huidcellen, waarna nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor oogt de huid weer strak en zacht. Er zijn verschillende soorten peelings geschikt voor het behandelen van Rosacea, onze huidspecialist kan je adviseren.
Lees meer over…

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de behandeling of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen