Arioque Esthétique | Laserontharing, Cryolipolyse, Acnebehandeling

Huidbultjes

Naarmate we ouder worden zien we steeds meer huidoneffenheden zoals bobbeltjes, vlekjes, wratjes en ruwe plekjes ontstaan. Dit gebeurt over ons gehele lichaam en in het gezicht. Veel van deze oneffenheden ofwel huidbultjes zijn onschuldig. Dat wil echter niet zeggen dat we blij zijn met deze verschijning, we zien liever een egale gladde huid. Dit is de reden dan veel mensen ervoor kiezen om deze goedaardige huidbultjes veilig te laten verwijderen. Onder huidbultjes verstaan we steelwratjes, moedervlekken en Xanthelasma.

Huidbultjes | Arioque Esthetique

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes of wel fibromen zijn goedaardige huidtumoren. Ongeveer 25% van de mensen heeft wel eens zo’n steelwratje gehad. Fibromen zijn kleine aangroeisels die met een klein steeltje vastzitten aan de huid. De steelwratjes zijn opgebouwd uit bindweefsel. Over het algemeen komen de fibromen voor in de hals, onder de BH rand, op de romp en de buik, in de liezen, oksels en rond de oogleden. Ondanks dat steelwratjes volkomen ongevaarlijk zijn, kunnen ze wel jeuken en worden ze vaak als cosmetisch storend ervaren.

Moedervlekken vallen ook onder de categorie huidbultjes

Iedereen heeft wel enkele kleine moedervlekjes. Het zijn ophopingen van bruine kleurstof in de huid. Het is volkomen normaal om moedervlekken te hebben en normale moedervlekken hoeven ook niet behandeld te worden. Soms kan een moedervlek echter kwaadaardig zijn, het is goed om dit scherp in de gaten te houden. Wanneer een moedervlek een onregelmatige vorm krijgt, een onscherpe begrenzing, geen egale kleur meer heeft, of wit, blauw, zwart of rood w dt, dan is het zeer verstandig om een arts te raadplegen. Dit is ook het geval wanneer een moedervlek gaat jeuken of bloeden. Ook grotere moedervlekken vanaf zes millimeter, of moedervlekken die snel groeien of van vorm veranderen, kunnen kwaadaardig zijn. In een enkel geval, kan een moedervlek leiden tot huidkanker. In alle andere gevallen kun je ook besluiten om de moedervlek te laten verwijderen uit cosmetisch oogpunt.

Wat is Xanthelasma?

Xanthelasma bestaat uit goedaardige platte vetophopingen. Meestal ontstaat xanthelasma rondom de oogleden. Deze huidbultjes worden vaak gezien bij de oudere mensen of mensen van middelbare leeftijd. Het kan zijn dat xanthelasma ontstaat door een te hoog bloedcholesterol gehalte. De huidbultjes ontstaan door een stoornis in de plaatselijke vetstofwisseling. Deze huidaandoening kan ook erfelijk zijn. Xanthelasma wordt ook beschouwd als een vorm van huidveroudering. Ondanks dat het volkomen onschadelijk is voor ons lichaam en ook vaak geen pijn doet, laten veel mensen deze huidbultjes verwijderen omdat ze het een hinderlijk gezicht vinden. Omdat xanthelasma plat is, kun je het ook verbergen onder make-up. Huidbultjes die ontstaan door xanthelasma zullen nooit spontaan verdwijnen, maar wel altijd goedaardig blijven.

Behandeling van huidbultjes

Voor de verschillende huidbultjes zijn diverse behandelingen beschikbaar. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een coagulatie om de huidbultjes te doen laten verdwijnen. Deze behandeling is pijnloos en laat geen littekens achter.

Lees meer over…

 

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien je meer informatie wenst over de coagulatie behandeling of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Arioque Esthétique voor een vrijblijvend consult.

Tel.: 0314-844524

We heten je graag welkom bij Arioque Esthétique.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat zijn cliënt-afhankelijk.

CONTACTFORMULIER

Vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  Swammerdamlaan 15 7002 HP Doetinchem Tel: 0314-844524 E.: [email protected]

  OPENINGSTIJDEN

  ma-wo-vr 11:00 – 18:00
  di-do 08:00 – 18:00
  za 08:00 – 13:00
  zo gesloten  Chat openen