fbpx

Het beschermen van de huid en hoe dit invloed heeft op de huidveroudering

We willen in de zomer allemaal lekker bruin worden. Tegelijkertijd willen we er jong uit blijven zien en onze strakke, gezonde huid behouden. Helaas zijn deze zaken niet altijd met elkaar te verenigen. We zullen je daarom hieronder uitleggen wat huidveroudering inhoudt en wat je zoal kunt doen om je huid te beschermen om huidveroudering tegen te gaan.  

Wat houdt huidveroudering in?

Huidveroudering is eigenlijk een normaal en natuurlijk proces en hoort nou eenmaal bij het leven en ouder worden. Het zet zich bij de meeste mensen in vanaf het moment dat ze (begin) twintiger zijn en wordt de tien/twintig jaar daarna steeds meer zichtbaar. De mate van huidveroudering en de snelheid waarmee dat gebeurt, verschilt per persoon. Dit hangt af van erfelijke en externe factoren. Je leefstijl is echter ook een niet te onderschatten bepalende factor. Vooral vrouwen zijn bezig met hun huid en het zoveel mogelijk afremmen van de veroudering daarvan. 

Oorzaken van huidveroudering

Zoals gemeld zijn er meerdere factoren die een oorzaak van huidveroudering kunnen zijn. Deze oorzaken worden onderverdeeld in interne/fysieke en externe factoren. De eerste en meest voorname oorzaak is vanzelfsprekend de biologische veroudering zelf. Het verschilt hierbij per persoon in welke mate en hoe snel de huidveroudering optreedt. Hier kun je ook niet veel aan doen, dit is namelijk erfelijk bepaald.

Er zijn daarnaast enkele externe factoren aan te wijzen als oorzaak van huidveroudering. Je huid wordt bijvoorbeeld voortdurend blootgesteld aan (weers)omstandigheden van buitenaf. De belangrijkste externe factoren die de huidveroudering bespoedigen zijn zonlicht of UV-licht van de zonnebank, roken, overgewicht, slechte voeding, hormonen en luchtverontreiniging.

Impact van zonlicht op je huid

We weten allemaal dat (teveel) zonlicht of onder de zonnebank liggen slecht voor je huid is. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot huidkanker. Daarnaast leidt het onbeschermd in de zon liggen tot een snellere huidveroudering. Het moge duidelijk zijn dat je je huid zoveel mogelijk moet beschermen tegen zonlicht of andere schadelijke factoren. De impact van ultraviolette straling van de zon is wellicht nog veel groter dan je al dacht. Zonlicht kan je huid dermate binnendringen, dat deze zelfs bepaalde zaken zoals je bindweefsel blijvend kan beschadigen. Dit zorgt er vervolgens voor dat je huid droog, dunner en rimpeliger wordt. Doordat ook je bloedvaten worden aangetast, zullen adertjes sneller zichtbaar zijn. Als je reactie hierop maakt je lichaam meer pigment aan ter bescherming van je huid. Dit leidt uiteindelijk tot ouderdomsvlekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een behandeling tegen huidveroudering!

Hoe kun je je huid beschermen tegen veroudering?

Mensen worden steeds ouder, dus de vraag naar behandelingen en middelen om huidveroudering tegen te gaan neemt ook toe. Er zijn dan ook steeds meer behandelingen en middelen die in meer of mindere mate effectief zijn om de huidveroudering zoveel mogelijk af te remmen. Vaak zijn deze behandelingen ook direct van nut om rimpels tegen te gaan. Ondanks dat we dus de huidveroudering niet kunnen stoppen, kunnen we de huid wel weer gedeeltelijk verjongen en het verouderingsproces vertragen. Enkele effectieve manieren om deze vertraging te bewerkstelligen:

  • Smeer je huid elke dag in met een dagcrème met tenminste factor spf 30;
  • Ga niet of zeer minimaal onder de zonnebank;
  • Als je de zon in gaat, smeer je huid dan in met een crème met tenminste spf 50;
  • Rook en drink zo weinig mogelijk (liefst helemaal niet);
  • Eet veel groenten en fruit, zodat je genoeg antioxidanten binnenkrijgt;
  • Hydrateer je huid voldoende door het drinken van veel water en groene thee, maar ook met bodylotions en dagcrèmes;
  • Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. 

Effectieve Behandeling tegen huidveroudering bij Arioque Esthétique

Bij Arioque Esthétique kun je terecht voor verschillende behandelingen die de huidveroudering zoveel mogelijk tegengaan. We helpen je gericht met het verbeteren verjongen van je huid, zodat je huid er weer jong, vitaal en stralend uitziet. We beschikken over professionele apparatuur, de juiste kennis en behandelmethodes om al je huidproblemen en -vraagstukken effectief aan te pakken. Er zijn steeds meer behandelingen en middelen beschikbaar die jou kunnen helpen om het huidverouderingsproces tegen te gaan. Bij Arioque Esthétique blijven we continu op de hoogte van deze ontwikkelingen, zodat we je op maat kunnen adviseren en behandelen op gebied van huidverstrakking, huidverjonging en anti-aging.

Enkele behandelingen die hun nut al hebben bewezen en die we aanbieden zijn verschillende soorten peelings, radiofrequentie, mesotherapie, microneedling en fillers. Onze specialisten bepalen in samenspraak met jou wat de beste methode is om tot het gewenste resultaat te komen. Hierbij kijken we onder andere naar van de mate van je huidveroudering en je huidtype.

Wil jij ook behandeling met als resultaat een vitale, gezonde en vooral jong ogende huid? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een huid-behandeling! 

[mc4wp_form id=”709″]

Advies

Toch nog twijfels over de behandeling? Geen paniek! Een intakegesprek bij Arioque Esthétique is kosteloos en geheel vrijblijvend. Tijdens een intakegesprek bekijkt onze huidspecialist direct of een behandeling mogelijk is en wat het effect is. Op basis van deze analyse en jouw eigen wensen, stellen we een persoonlijke kuur samen. Je weet precies wat de behandeling gaat kosten om het gewenste resultaat te bereiken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arioque Esthétique is per 5 oktober 2023 permanent gesloten na het overlijden van Arioque.  Onze condoleances aan de familie en vrienden in deze tijd van rouw.

 

Arioque Esthétique encerrou suas atividades permanentemente em 5 de outubro de 2023, após o falecimento de Arioque. Nossas condolências à família e amigos neste momento de luto.

Powered by