fbpx
Hoe slecht is de zonnebank

Hoe slecht is de zonnebank?

Een lekker gekleurd huidje zonder de invloed van de zon? Veel mensen gebruiken de zonnebank voor een bruine tint alsof ze net uit Curaçao komen. Maar hoe slecht is de zonnebank? In dit artikel bespreken we alles over de zonnebank.

Hoe slecht is de zonnebank? 

Is een zonnebankje pakken echt zo slecht? Simpel gezegd: ja! Of het nu straling is van de zon of uit de zonnebank. Alle twee beschadigd je huid. Elke keer dat je een bezoek brengt aan de zonnebank word je huid kort blootgesteld aan een grote dosis UV-licht. Hoe meer UV-straling hoe meer risico op huidkanker. 

De zonkracht en de kracht van straling uit de zonnebank zijn volgens de gezondheidsraad even gevaarlijk. Huidkanker kan dus ook ontstaan door de zonnebank. Je kunt het ‘zonlicht’ van de zonnebank vergelijken met de hoogtes zonkracht in Nederland.

Kinderen onder de achttien jaar mogen helemaal niet onder de zonnebank omdat de huid nog niet volgroeid is. Wanneer je dus niet voorzichtig genoeg bent kun je grote schade oplopen van de zonnebank. 

Hoe slecht is de zonnebank

Vitamine D opdoen? 

Heb je de zonnebank nodig om je vitamine D op peil te houden? Nee, de zonnebank is niet de manier om aan vitamine D te komen. Zonlicht zorgt ervoor dat de aanmaak van vitamine D in ons lichaam wordt bevorderd. Vitamine D draagt o.a. bij aan een goede weerstand. In de winter neemt je lichaam dus minder vitamine D op omdat de zon minder hard straalt. 

Onder de zonnebank neem je echt geen extra vitamine D op. Elke dag een kwartiertje onbeschermd buiten zijn, is voldoende om aan een gezonde dosis vitamine D te komen, De zon hoeft daar niet eens voor te schijnen, Kom je toch in de winter vitamine D tekort? Ga dan voor extra vitamine D tabletten.

Verbranden?

De kans dat je huid verbrandt onder de zonnebank is best groot. In een korte tijd wordt je blootgesteld aan veel UV-A en UV-B licht. Door UVB-straling kan huidverdikking worden opgebouwd. Dit biedt een natuurlijk bescherming tegen te veel UV-stralen. Deze bescherming is wel beperkt en voorkomt zeker niet dat je verbrandt. 

Door onder de zonnebank te gaan droogt je huid ook uit. Volgens onderzoek wordt het vocht in de huid verdampt. Ook de kwaliteit van je huid en rekbaarheid in je huid wordt minder door de zonnebank. Hierdoor gaat je huid ouder lijken. 

Onder de zonnebank wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een hoge dosis UV-straling. Meer UV-straling betekend meer risico op huidkant dus. Het bruine kleurtje wat je krijgt verdwijnt maar de huid blijft beschadigd. 

Een gezond bruin kleurtje 

Maar je wilt toch een lekker kleurtje. Hoe word je dan gezond bruin?

Gebruik een zelfbruinende bodylotion. Dit is subtieler dan een complete spray tan en ook goed voor je huid. Met het gebruik van een bodylotion bruin je huid heel gelijkelijk waardoor je pas na een paar dagen goed resultaat ziet. Voor een optimaal resultaat: scrub je huid minimaal twee keer per week.

Eet of drink jezelf bruin. Er zijn veel voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jij van binnenuit bruin wordt. Worteltjes bijvoorbeeld, die bevatten carotenoïden. Dit zorgt voor de oranje kleur aan de wortel en wanneer jij hier genoeg van binnenkrijgt (elke dag een wortel) zorgt dit ervoor dat je huid langzaam iets meer kleur krijgt. Groente-en fruitsoorten als watermeloen, rode paprika en tomaten bevatten deze stof ook. Het werk natuurlijk een klein beetje en niet gelijk hè.

Je huid blijft gezonder wanneer je voldoende beweegt. Ook als je in de winter een rondje gaat (hard)lopen verkleur je iets. Het gaat misschien niet zo hard als in de zomer maar ook in de winter neemt je huid zonlicht op. Lekker op pad naar buiten en vergeet je zonnebescherming niet. 

Goed smeren 

In de winter maar zeker in de zomer is het belangrijk je in te smeren met zonnebrand. Het liefst met een factor 50. Ook door het UV-licht van de zon kan je huid beschadigen. Verbranden is ook niet goed. Smeren, smeren dus. De BCN Solar bescherming uit de webshop van Arioque biedt een goede bescherming. Ook wanneer je een huidbehandeling hebt gehad. 

Sla een bezoek aan de zonnebank dus over en focus je liever op de buitenlucht. Hier krijg je ook een gezond kleurtje van! 

Neem een kijkje tussen alle behandelingen voor de huid, schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en aanbiedingen.

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Arioque Esthétique is per 5 oktober 2023 permanent gesloten na het overlijden van Arioque.  Onze condoleances aan de familie en vrienden in deze tijd van rouw.

   

  Arioque Esthétique encerrou suas atividades permanentemente em 5 de outubro de 2023, após o falecimento de Arioque. Nossas condolências à família e amigos neste momento de luto.

  Powered by