fbpx

Zichtbaar striae verminderen

Striae zijn rode en/of paarse strepen die op je huid ontstaan. Je vindt het met name terug op billen, buik, borsten, benen en je heupen. De belangrijkste oorzaak is dat de huid op deze plek(ken) veel uitrekt in relatief korte tijd. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel, waardoor strepen op de huid zichtbaar worden. Striae manifesteert zich bijvoorbeeld na een zwangerschap, bij obesitas, na een groeispurt, of na extreme fitness-oefeningen. Voorts kan striae ontstaan door het gebruik van bepaalde medicijnen of door huidziekte. En tot slot is het in sommige gevallen ook gewoon erfelijk bepaald. Striae is op zichzelf niet schadelijk voor de gezondheid, maar mensen vinden het cosmetisch en esthetisch gezien veelal niet fijn. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor.  

Het voorkomen en behandelen van striae     

Mensen die last hebben van striae, proberen dit in veel gevallen te verminderen of verwijderen met een crème. Er zijn echter ook andere en meer effectieve behandelmethodes mogelijk.  Zoals gemeld ontstaat striae door het veel en vaak oprekken van de huid. Je kunt deze klachten voorkomen door de huid gehydrateerd en soepel te houden, maar hiermee voorkom je het niet in alle gevallen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie van de groeispurt van een puber, of je moeder en grootmoeder die er ook al last van hebben. Het voorkomen van een enorme gewichtstoename of te zware sportoefeningen (bodybuilding) zorgt wel voor een kleinere kans op striae. Ook stoppen met roken zorgt ervoor dat je striae minder kan worden. Er zijn dus verschillende manieren te bedenken om het tegen te gaan of te verminderen, maar er is nooit een 100% garantie. We bieden bij Arioque Esthétique meerdere behandelingen aan voor de bestrijding van striae. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een behandeling om striae tegen te gaan!

[mc4wp_form id=”709″]

Intake voor de juiste behandeling

We kijken tijdens een intake naar het type huidtype en vervolgens welke behandeling (of behandelingen) hier het beste bij past. Het kan immers zo zijn dat de ene behandeling beter helpt bij jouw huid dan een andere. Daarnaast kunnen er eventueel ook andere huid-oneffenheden of -aandoeningen worden aangepakt. Gemiddeld zien we na vier behandelingen resultaat in de vermindering van striae. We zetten enkele behandelingen op een rij. 

Behandeling door afvallen

Een niet zozeer cosmetische, maar mogelijk wel een effectieve behandeling is het verliezen van overtollige kilo’s. We bieden meerdere voedingsprogramma’s aan die zijn samengesteld door onze ervaren gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen en diëtisten. We zorgen er met onze maaltijden voor dat je alle benodigde vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt. Met dit zogenaamde Straight Away Dieet voel je je snel fit en verlies je gewicht. Afvallen gebeurt op basis van een gevarieerd eetpatroon met bijvoorbeeld minder koolhydraten en suikers. Hierdoor ga je eerder vet verbranden en ga je uiteindelijk ook striae tegen.   

Behandeling middels peeling

Peeling is een cosmetische techniek, waarmee oude huidcellen worden weggewerkt en de gezonde huid weer aan het oppervlak komt. Je huid zal er na een peeling gezonder en frisser uitzien en zachter aanvoelen. Een peeling kan helpen met het verbeteren van de huid en bestrijding van striae. Het is vooraf wat lastiger in te schatten wat het resultaat van een peeling-behandeling op het verminderen van striae zal zijn. Het resultaat zal groter zijn naarmate we meerdere peeling-behandelingen uitvoeren.   

Behandeling middels microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling, die dode huidcellen in de bovenste huidlaag verwijdert. Dit noemen we ook wel een diamantpeeling. Deze behandeling zorgt ervoor dat je huid snel weer jonger en gladder oogt. De bijbehorende vacuümbehandeling draagt ook bij aan een strakkere huid en een vermindering van je striae. Daarnaast zetten we een Microdermabrasie-behandeling ook in tegen een rokershuid, acne, pigmentvlekken, littekens, een rokershuid, zonbeschadigde huid, een ruwe huid of verstopte poriën. De effectiviteit van de behandeling hangt af van een aantal zaken, zoals je leeftijd, de conditie van je huid en de intensiteit van je (striae) klachten. 

Behandeling door microneedling 

Microneedling houdt in dat we per seconde zo’n 1.900 kanaaltjes in je huid maken. Hierdoor perforeren we de aangetaste huid (bijvoorbeeld een litteken of striae), waarna de huid nieuwe stoffen aanmaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collageen en elastine. Dit geeft de huid een boost, ze gaat er gladder en vitaler uitzien. De striae-vlekken zullen op den duur afnemen en mogelijk verdwijnen.   

Behandeling door mesotherapie

Bij de mesotherapie zetten we met kleine naaldjes injecties met een diepte van zo’n 1 mm onder de opperhuid. De injecties bevatten onder andere co-enzymen, vitaminen, antioxidanten, mineralen en hyaluronzuur. Door deze stoffen op de juiste plek in te brengen, wordt de celvernieuwing op gang gebracht. De huid wordt gevoed en zal snel weer goed functioneren, waardoor de striae-klachten afnemen.

Wil jij ook behandeling ondergaan om striae verwijderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en boek een behandeling tegen striae!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arioque Esthétique is per 5 oktober 2023 permanent gesloten na het overlijden van Arioque.  Onze condoleances aan de familie en vrienden in deze tijd van rouw.

 

Arioque Esthétique encerrou suas atividades permanentemente em 5 de outubro de 2023, após o falecimento de Arioque. Nossas condolências à família e amigos neste momento de luto.

Powered by